boeken

De boeken:De amulet van Ciaràn

 

Het is het jaar 1399. De 15 jarige Ciaràn moet vluchten voor de Engelsen, maar onderweg raakt hij zijn familie kwijt. Samen met zijn wolf Zamu en vriend Mohammed zwerft hij door Europa om hen terug te vinden.

 

2006. De twee vrienden Lex en Kevin vinden het dagboek van Ciaràn. Zal het hen lukken zijn amulet in veiligheid te brengen?

 

ISBN: 978-90-8539-633-8

   

Dit spannende boek is geschreven voor iedereen die van lezen houdt, maar vooral voor kinderen vanaf ongeveer 11 jaar. Het verscheen in december 2006 en kreeg goede kritieken van de lezers:

 

Bol.com, klantbeoordelingen (5 van de 5 sterren):De amulet van Ciaran is een spannend deels historisch boek. Zelf hoor ik niet meer bij de jongeren maar ik heb dit (jeugd)boek in één adem uitgelezen. Dat zegt, denk ik, genoeg.

 

Een heel leuk, vlot leesbaar kinderboek. Gelezen in mijn vakantie en geef het nu door aan mijn dochtertje van 9,1/2De redding van Luuk


 

De vrienden Kevin en Lex gaan met een metaaldetector schatzoeken in een weiland in Abcoude. Niet zomaar een weiland, maar een plek waar archeologen die week daarvoor resten van een middeleeuwse nederzetting gevonden hadden!

De bovenbouw van alle scholen van Abcoude mochten komen kijken bij de opgraving. Lex had toen aan een van de archeologen gevraagd of hij zelf ook mocht komen zoeken. Hij kreeg toestemming om “de stort” (de berg al afgegraven aarde), te doorzoeken.

Jammer genoeg vinden Kevin en Lex alleen maar wat roestige, oude spijkers en een paar botjes van een kat. Vlakbij die botjes vinden ze een metalen kokertje dat waarschijnlijk aan het halsbandje van de kat gehangen heeft. Ze maken het open om te kijken of er nog een briefje met een adres in zit. Tot hun grote schrik blijkt dan dat de kat daar al in de middeleeuwen begraven is…


ISBN10: 9048415772


ISBN13: 9789048415779


Beoordelingen op Bol.com:


"Spannend, fantasievol boek met hart voor geschiedenis"


"Spannend boek over twee levenslustige jongens die naast je zouden kunnen wonen. Het begin van het verhaal deed mij denken aan " Kruistocht in Spijkerbroek". Het verhaal is vlot geschreven, vol onverwachte wendingen, fantasievol en wat bepaalde aspecten betreft, gebaseerd op historische feiten. Het zou een script kunnen zijn voor een jeugdfilm over het doorzettingsvermogen en het lef van twee jongens die de ontdekking van hun leven doen. Geschikt voor een gevorderde lezer van acht jaar en ouder. Ook geschikt om aan kinderen vanaf acht jaar voor te lezen."


"Pluspunten: Fantasierijk, Mooi vormgegeven, Spannend"


wilt u een boek bestellen?

neem dan contact met mij op